Menü Kapat

Fabrika Tasarım Yardımcı Programlarına (Factory Design Utility) Genel Bakış

Factory Design Utilities, optimize edilmiş iş akışları ve doğru ekipman yerleşimi için üretim tesislerini kavramsallaştırmanıza, planlamanıza ve doğrulamanıza olanak tanır.

Fabrika Tasarımı ile 2B varlık kitaplığını kullanarak AutoCAD’de kolayca mizanpaj tasarımları oluşturabilirsiniz. İstediğiniz zaman tasarımınızı Inventor veya Navisworks’te açabilirsiniz. Karşılık gelen 3B varlıklar daha sonra otomatik olarak 2B karşılıkları üzerine doldurulur. 3B düzende daha fazla varlık yerleştirilebilir ve değişiklikler yapılabilir. Herhangi bir noktada, 3B veri montajı orijinal 2B çizime geri döner ve tüm AutoCAD çizimlerini 3B modelde yaptığınız değişikliklerle günceller. Not: Factory Design Utilities çözümü yalnızca fabrika yerleşimlerini tasarlamak için kullanılmaz, aynı zamanda süpermarketlerden depolara kadar her tür yerleşimi tasarlamak ve oluşturmak için kullanılır.

AutoCAD ve Inventor’da otomatikleştirilmiş iş akışları ve fabrika merkezli bir çalışma ortamı ile fabrika yerleşim projelerini zamanında ve bütçe dahilinde teslim edersiniz. Yeniden boyutlandırılabilen ve yeniden kullanılabilen konveyörler, malzeme taşıma ekipmanı ve tesis ekipmanı gibi parametrik fabrika varlıkları kitaplığını kullanarak 2B yerleşiminizi bir 3B fabrika modeline taşırsınız. Factory Design Utilities, DWG dosya biçimini destekler, böylece mevcut tasarım verilerinizden faydalanabilir ve bunların üzerine inşa edebilirsiniz.

Proses Analizini şu amaçlarla kullanabilirsiniz:

  • Uygulamadan önce üretim süreçlerinizi modelleyin, görselleştirin ve simüle edin.
  • Önerilen montaj hattınızın, fabrikanızın veya endüstriyel makinenizin işlevsel bir modelini oluşturun ve çalışmasını simüle edin.
  • Potansiyel darboğazları belirlemek ve tasarım kriterlerine göre performansı optimize etmek için simülasyonunuzun raporlama bilgilerini kullanın.
Posted in Fabrika Tasarımı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir