Arkadaşlar Merhaba,
Autodesk Inventor ‘ un yalnızca makine mühendis ve operatörleri için yazılmış bir program olmadığını göstermek için bu makalemi yazmış bulunmaktayım.
Inventor un muhteşem kütüphanesinin yanı sıra özelleştirebildiğimizin de üstünde durmak istedim.
Aşağıda görmüş olduğunuz resimlerde size sonuç olarak neler yaptığımı göstermek istiyorum. Sizde bu sonuçları alabilirsiniz.
Binanın bu şekilde tasarımı yapılmış bir dış cephesi var. Fakat inanılmaz açılarda birleşen profillerin kesimleri, kertmeleri ve imalat resimlerini çıkartmak için Autodesk’in çözümleri arasında yer alan Inventor ‘ u kullanmak şart. İmventor’dan çizdiğim bu açılarda birleşen cephemin 5 eksenli bir cnc makinesinde imalatlarının çıktığının üzerinde durmak istiyorum. Profillerin çoğunda 2 açı birden gerekiyor. Inventor ‘ un CAM bölümünü kullanarak bu işlemlerinizi daha rahat yapabilirsiniz. Fakat ben kullanmadım.

Görselde aluminyum profillerimi, açılarını görmekteyim. Dışarıdan alınmış bir print dosyasıdır.
Aluminyum profillerimin daha detaylı birleşimlerini görmekteyim.
İçerideki birleşimlerini daha detaylı gördüğüm bir görsel.
Şantiye ortamındayız. INVENTOR ‘ dan çizmiş olduğum ve imalatindan montajına kadar autocad ‘ in hiç karışmadığı bir çözümdür.
Paylaştığım resimlerde görmüş olduğunuz kırmızı kutu içerisindeki bölümün tamamının;
1- 3D modellemesini
2: İmalat Resimlerini
3: Kesim açılarını
4: Montaj paftalarını
5: Parça listelerini
6: Simulasyonlarını
Tamamen Autodesk Inventor ‘ dan hazırladım. Montajı ilk olarak Inventor ‘dan yaptığım için şantiye ortamında bir sıkıntı cıkmayacağından bizzat emindim. Bu şekilde imalatlarını ve montajlarını hazırladığım geometrik ve Inventor eksikliği olan şirketler için ne kadar zor gözüksede , Autodesk İnventor bu iş için muhteşem bir çözüm.
Zaman buldukça diğer çalışmalarımı ve yöntemlerimi paylaşacağım.
Burak Kuş bim3dmanager@gmail.com +90 507 134 79 76